Sağlıklı Bir Hayata Merhaba Deyin!

Sağlıklı Bir Hayata Merhaba Deyin!

Sağlıklı Yaşamın Formülü Nedir?

Sağlığımızı korumak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Organik olmayan, içerisinde katkı maddesi, kimyasal ilaç ve hormon barındıran gıdaların hayatımızın merkezinde yer alması, sağlıklı bir yaşam elde etmeyi çok daha güç kılıyor. Peki, sağlıklı bir hayat sürmenin formülü ne?

İşte, çok daha kaliteli bir hayata sahip olmak, Sağlıklı Yaşama “Merhaba” demek için izlemeniz gereken adımlar...

1. Güne Sağlıklı Bir Kahvaltı ile Başlayın

 

“Kahvaltı yapmanın mutlulukla bir ilgisi olmalı.” demiş ünlü şair. Bu söze ne kadar katılırsınız bilemeyiz ama, bizler güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamanın sizlere kesinlikle mutluluk getireceğine inanıyoruz. Gün içerisinde çok daha enerjik hissetmenizi sağlayacak, zinde bir vücuda sahip olmanız konusunda sizlere destek olacak bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki! Bu noktada, sağlıklı bir kahvaltı yapmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Dilerseniz, Organik Bal veya pekmez, doğal zeytin veya zeytin yağı, domates, salatak ve biber, dalından yeni koparılmış tazecik yeşillikler ile kendinize eşsiz bir kahvaltı sofrası kurabilir, dilerseniz de, bir kase yoğurt veya süt içerisine Organik Yulaf veya çavdar ezmesi ve çeşitli Kuru Meyveler ekleyerek pratik ama doyurucu bir kahvaltı deneyimi yaşabilirsiniz.

Bu konuda, kahvaltınızın sağlıklı olması için ürünlerinizin organik ve doğal olmasına özen göstermeli, kahvaltılarınızdan sebze ve yeşillik gibi besin değeri yüksek olan gıdaları eksik etmemelisiniz.

2. Ara Öğünlerinizi İyi Değerlendirin

 

Günlük beslenmenizi Ara Öğünler ile desteklemek gün içerisinde halsiz ve yorgun hissetmenize engel olacaktır. Zira, ara öğünlerinizi belirlerken doyurucu ve besin değeri bakımından zengin gıdalara yönelmeniz, daha etkili bir sonuç için önemli. Ara öğünlerinizde kesinlikle bulunması gereken ilk ve önemli gıdalardan biri meyvedir. Bir Porsiyon Meyve hem tatlı ihtiyacını giderecek hem de gerekli vitamin ve minarelleri vücudunuza girmesini sağlayacaktır. Meyvenin yanı sıra, ara öğünlerinizi Kuru Yemişler ile taçlandırarak tokluk hissini en doğru şekilde yatıştırmak mümkün. Badem, fındık, ceviz gibi kuru yemişler bu konuda ihtiyacınız olan enerjiyi sizlere verecektir.

3. Akşam Yemeklerinizde Sebzeyi Es Geçmeyin

 

Akşam yemeklerinde hafif yiyecekler yemek, çok daha sağlıklı bir yaşam elde etmeniz açısından önemli. Sebze Yemekleri, hafif bir yemek deneyimi için birebirdir. Mevsiminde tüketeceğiniz doğal ve taze sebze yemekleri veya çeşitli salatalar ile birlikte, dilerseniz organik bakliyat veya organik makarnalar tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı yaşama gönül verenlere hitap edecek, organık gıdalar, dalından yeni koparılmış, doğal sebze, meyve ve yeşilliklerin yanı sıra, geniş bir ürün çemberi Gurmenin Sepeti online mağazamızda sizleri bekliyor.

Etiketler: Sağlıklı Bir Hayata Merhaba Deyin!
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR