Aronya Meyvesi ile Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı ve Lezzetli Şekersiz Tart Tarifi

Aronya Meyvesi ile Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı ve Lezzetli Şekersiz Tart Tarifi

Aronya Meyvesi: Virüslere Karşı & Bağışıklık Güçlendirici Süper Meyve

 

Aronya Meyvesi Nedir?

 

Chokeberry veya Aronia olarak da adlandırılan Aronya Meyvesi insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin keşfedilmesiyle yakın dönemde oldukça popülerite kazanmıştır. Aronya meyvesi mor renkli bir meyvedir ve görünümü itibariyle şekli üzüme ve yaban mersinine benzer. Yaş veya kuru meyve olarak tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda meyve suyu olarak veya çayı yapılarak da tüketilebilir. Faydalarıyla nam salmış bu süper meyve içerdiği yüksek seviye vitamin ve mineraller sayesinde hücreleri yeniler ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca iltahaplarla mücadele etmekte birebirdir, virüs ve bakterilerle savaşır. Bu süper meyve yararlı etkileri sayesinde ilaç sektöründe de kullanılmaktadır. Son dönemde yapılan bazı araştırmalarda Aronya meyvesinin limon suyu ile birlikte tüketilmesinin insan sağlığına olan faydalarını arttırdığını ortaya koymuştur. 

 

Aronya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

 

Aronya meyvesi bol miktarda folat, sodyum, potasyum, tokoferoller, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko B1, B2, B3, B5, B6 ile C ve K vitaminlerine sahiptir. Bu kadar vitamin ve minerali bir arada bulundurması sebebiyle Aronya meyvesini özel ve şifalı meyvedir. Damar tıkanıklığı ve kanser riskini azaltır. Kalp hastaları ve tansiyon rahatsızlıkları tedavisinde destek niteliği taşır. Kan şekeri kontrolünde oldukça önemli bir rol oynar ve kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. 

 

 

Aronya Meyveli Tart Tarifi

 

Malzemeler:

 
 
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurt sarısı

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 2 su bardağı organik un

  • 6 adet organik kuru kayısı

  • 200 gr. aronya meyvesi

  • 1 avuç kuru üzüm

  • 2 tatlı kaşığı tarçın

  • 4 çorba kaşığı organik pekmez

  • 1 adet yumurta akı

 

Hazırlanışı:

 

 

  1. Sırasıyla tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin ve yoğurun. 

  2. Hamur kulak memesi kıvamına gelince dinlenmeye alın.

  3. Organik kuru kayısıları 5 dakika kadar sıcak suda bekletip küp küp doğrayalım. Üzerine kuru üzümleri ve aronya meyvelerini ekleyin.

  4.  Organik pekmezi ve tarçını karışıma ekleyin. 

  5. Hamuru yağlı kağıda alarak bir tepsiye iyice yayın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortasına ekleyin ve hamurun ortası açık kalacak şekilde yanlardan hafifçe üstünü kapatın.

  6. Üzerine yumurta akı sürerek önceden ısıtılmış fırına atın. Üstü kızarana kadar 180 derece pişirin. Afiyet olsun.

 

 

 

Gurmeninsepeti.com' dan online meyve siparişi vererek Aronya Meyveli Şekersiz Tart tarifi için gerekli olan ürünlere hemen ulaşabilirsiniz. Un, pekmez ve kuru incir gibi organik gıda ürünleri ile vitamin deposu bu tarifi daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz. Hadi online siparişinizi hemen oluşturun! Sipariş vereceğiniz taze meyve, sebze ve yeşillik gibi gıda ürünleri Antifog Yaşatan Poşet içerişinde teslim dilmekte ve böylelikle en taze ve sağlıklı iyi tarım ürünü olan meyvesebze ve yeşillikler dolabınızda tazeliği bozulmadan daha üzün süre saklanabilmektedir.  

 

 

 

 

Etiketler: Aronya Meyveli Tart
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR