Organik Gıda Hakkında Bilmedikleriniz

Organik Gıda Hakkında Bilmedikleriniz

Organik Gıda ne demek?

Her doğaş ürün organik demek değildir. Bir ürünün organik ürün olabilmesi için hiçbir şekilde genetiği değiştirilmeden doğal yollarla üretilmesi gerekir. Fakat her organik şartlarda üretilmişürün sertifikalı organik sayılmaz. Bir ürünün organik sertifikası alabilmesi için uluslararası sertifikasyon koşullarını yerine getirmesi, üretimin başından sonuna kadar denetim ve araştırmalara izin vererek ürünün organik olduğunu kanıtlaması gerekir. 

 

Neden organik beslenmeliyiz?

Organik beslenmek, doğallığa doğru çıktığımız bu yolculukta bizleri daha sağlıklı ve zinde bir yaşama davet eder. Organik, doğal ve GDO'suz beslenmek hastalıklara karşı doğal bir koruma sistemi geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Organik ve doğal beslenmek birkaç kere veya arada bir tüketilmekle kazanılacak bir şey değildir. Sağlıklı ve organik beslenme düzenli bir şekilde en taze organik ürünleri tüketmekten geçer. Bu nedenle sağlıklı, doğal ve organik beslenmek özellikle günümüzde bir hayat tarzı olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Organik beslenmenin faydaları nelerdir?

  • Organik gıdalar besin değeri açısından çok daha zengindir. Böylece vücudumuzun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri etkili bir şekilde almasına yardımcı olur.
  • Organik gıda ürünleri içlerinde tarım ilacı, hormon, antibiyotik veya zararlı kimyasallar barındırmaz. Böylece organik beslenerek bu tür zararlı maddelerin vücudunuza girmesini önlemiş olursunuz.
  • Organik gıda üretimi doğa ve çevre dostudur. Doğal olarak yetiştirildikleri ve zararlı maddeler içermedikleri için toprağa ve dolaylı olarak gelecek dönemdeki hasatlara zarar vermezler.
  • Organik beslenmek özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça önemlidir. Gıda ürünlerinde kullanılan ilaç ve zararlı kimyasallar çocukların ileriki hayatlarında ortaya çıkabilecek sağlık problemlerini arttırabilmektedir.
  • Organik gıda ürünlerinin raf ömrü daha kısadır. Yani bu demek ki, tükettiğiniz organik ürünler diğer ürünlere göre çok daha tazedir. Bir gıdanın taze olması yiyeceğinizin tadının daha güzel iyi olmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda ürünü daha güvenilir hale getirmektedir.

 

Bir ürünün gerçekten organik olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Organik ürün tercih ederken ürünlerin mutlaka sertifikalı organik ürün olduğundan emin olun. Organik üretim yapabilmek için yetkili kuruluşlar tarafından tarım alnının, çiftçinin, gübrenin, yetişen ürünün, ürünü işleyen kuruluşların ve paketlenme süreçlerinin denetlenerek sertifikalandırılması gerekir. Toprak ortalama iki senede bir kere nadasa bırakılarak dinlendirilir ve böylece toprağın üretim için yeterli besin ve mineral seviyesine sahip olması sağlanır. Organik üretim alanları otoyol ve sanayi alanı gibi çevre kirliliği yaratan yerlerden en az 5 km uzaklıkta olması gerekmektedir. Doğal tohum ve doğal gübre kullanılarak üretim süreçleri devam ettirilmeli ve yalnızca kısmı ilaçlama yapılmalıdır. Tüm bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda organik ürünlerinin üretiminin daha zahmetli ve maliyetli olduğu açık bir şekilde gözükmektedir. Bu yüzden organik ürünlerin ürünlerin fiyatlarının diğer ürünlere göre daha yüksek olması oldukça normaldir. Bütün Ekoloji Market ürünlerimiz sertifikalı olarak %100 doğal ve %100 organiktir, güvenle tüketebilirsiniz!

 

Neden Ekoloji Market organik ürünlerini tercih etmeliyim?

Ekoloji market 2003 yılından beri organik gıda sektörünün içinde bulunmakta ve kullanıcılarına en güvenilir şekilde hizmet vermektedir. Ekoloji market 17 farklı kategoride 200'den fazla ürün ile Türkiye'nin dört bir yanındaki bereketli topraklarda üretim ve imalat yapmaktadır. Ekoloji market ürünlerinin tamamı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş De Control firması tarafından kontrol edilerek organik tarım standartlarına göre sertifikalandırılmıştır. Geleneksel beslenme alışkanlıklarımızdan kopmadan yöresel lezzetlerimizi organik üretim kurallarına göre üretmekte ve en taze halinde tüketicilerimizle buluşturmaktayız. Organik sertifikalarımızı buradan inceleyebilirsiniz.

 

Ekoloji market organik ürün kategorileri neler, hangi tip ürünlere ulaşabilirim?

Ekoloji Market organik gıda ürün kategorileri şu şekildedir; bakliyatlar, un çeşitleri ve çorbalık karışımlar, makarnalar, salça, sirke ve soslar, zeytinyağı, zeytin ve mamulleri, tahin ve helvalar, müsli ve tahıllar, baharatlar, bal, reçel ve pekmezler, kuruyemiş ve kuru meyveler. Vegan glutensiz ve siyez grubu ürünlerimize de göz atmayı unutmayın!

 

Sağlıkla kalın!

Etiketler: organik_beslenme
Ağustos 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR