Hem Lezzetli Hem Doyurucu Salatalar...

Hem Lezzetli Hem Doyurucu Salatalar...

Bu Salataları Öğünlerinize Ekleyin!

Salata kimimiz için başlı başına bir öğün iken kimimiz için yemeğe eşlik eden nefis bir lezzet. Sebze ve yeşillik ile pratik bir şekilde hazırlayacağınız birbirinden lezzetli Salata Tariflerini sizler için bir araya getirdik. Yemeye doyamacağınız salataları gelin, birlikte hazırlayım!

Brokolinin En Lezzetli Hali: Brokoli Salatası

Brokoli herkesin sevdiği bir sebze olmayabilir ancak bu salata ile brokoliye bakış açınızın tamamen değişeceğine eminiz. Eşsiz lezzeti ve doyuruculuğu ile sık sık tüketeceğiniz salatalar arasına girecek Brokoli Salatası, ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacaktır.

Malzemeler:

  1. 350 gr Gurmenin Sepeti Brokoli
  2. 3 adet orta boy Gurmenin Sepeti Havuç
  3. 5-6 ader kornişon turşu
  4. 1 kase haşlanmış mısır
  5. 5 yemek kaşığı yoğurt
  6. 2 yemek kaşığı mayonez
  7. Tuz, pul biber

Yapılışı:

Geniş bir tencerenin içerisine parçalara ayırdığınız brokolileri ve dilimlediğiniz havuçları koyarak yumuşayana kadar haşlayın.

Asıl malzemeleriniz haşlanırken diğer bir yandan turşularınızı küçük küçük doğrayıp yeni geniş bir kabın içerisinde alın. Üzerine mısırları ve haşlanmış olan brokoli ve havuçları ekleyin.

Bu karışımına yoğurt, mayonez, tuz ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Yoğurt ve mayonezin tüm malzemelerle karışması önemli. Dilerseniz, dere otu ekleyerek salatanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Salatası

Eğer, öğle yemeğinde salata tüketmek gibi bir alışkanlığa sahipseniz sizleri bambaşka salatalar ile tanıştıralım. Arpa Şehriye Salatasının doyuruculuğu ile tüm gününüzü kaliteli geçirebilir, mükemmel lezzeti ile bir porsiyondan çok daha fazlasını isteyebilirsiniz.

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı Gurmenin Sepeti Organik Arpa Şehriye
  2. 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  3. 5-6 adet kornişon turşu
  4. 1 kase haşlanmış mısır
  5. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. Dere otu ve maydanoz
  7. Tuz

Yapılışı:

1 su bardağı arpa şehriyeyi küçük bir tencerede haşlayın. Suyunu süzün ve derin bir kaba alın.  Ardından kırmızı biberlerinizi ocakta veya fırında közleyin. ( Dilerseniz hazır közlenmiş kırmızı biber de kullanabilirsiniz.)

Kornişon turşuları ufak bir şekilde dilimleyin, mısır ve kırmızı biber ile birlikte arpa şehriyelere ekleyin.

Ardından ince ince doğradığınız dere otu, maydanoz ve zeytinyağını ekleyin. İsteğinize göre çeşitli baharatlarla tat katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik bir şekilde yapacağınız birbirinden lezzetli sebze ve yeşilliklere en taze ve en doğal haliyle Gurmenin Sepeti online mağazamızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Hem Lezzetli Hem Doyurucu Salatalar...
Eylül 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR