Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı?

Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı?

Meyve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Günümüzü renklendiren, enerjimizi yerine getiren ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minarelleri karşılayan meyve, antioksidanlar bakımından zengin olup pek çok hastalığa karşı güçlü bir kalkan oluşturmamızda bizlere destek oluyor. Zira, düzenli olarak meyve tüketmek, sağlıklı bir bünyeye sahip olmanız açısından büyük öneme sahip. Bu noktada, meyvenin sizlere katacağı güzelliklerden en iyi şekilde yararlanmak için Meyve Tüketimi konusunda dikkat etmeniz gereken detaylar söz konusu.  

Gelin, Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı? Meyve Porsiyonu Nasıl Belirlenir? gibi meyve tüketimi hakkında aklınıza takılan soruları birlikte cevaplayalım.

Meyve Tüketiminde Bunları Göz Önünde Bulundurun!

Vitamin, şeker, minarel ve lif olarak farkı oranlara sahip olan meyvelerin her birinde farklı etkiler söz konusu. Bu noktada, meyve tüketiminde abartıya kaçmamak ve meyveyi belirli ölçülerde tüketmek özen göstermeniz gereken detaylardan. Fazla meyve tüketimi, şeker oranınızı yükselteceği gibi kilo artışı yaşamanıza neden olacaktır. Bunun aksine, gün içinde yeterli meyve tüketmemek vitamin ve minarel eksikliği gibi problemlerin ortaya çıkmasına yol açabilir.

Eğer, herhangi bir hastalığınız veya meyve tüketimi konusunda sınırlamanız yoksa her gün 3-4 porsiyon meyve tüketmek hem şeker ihtiyacınızı gidermeniz hem de besin değerini en iyi şekilde karşılamız açısından çok doğru bir adım olacaktır. Peki, Meyve Porsiyonu nasıl belirlenir?

Meyve Porsiyonu Nasıl Belirlenir?

Meyve porsiyonunuzu belirlerken, dilerseniz en sevdiğiniz Meyvelerden karışık bir tabak hazırlayabilir, dilerseniz porsiyonunuzu günün belirli saatlerine bölerek ara öğünlerinize renk ve tat katabilirsiniz. Tüketmeniz gereken ideal porsiyonu hazırlarken, hangi meyveden ne kadar tüketmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Elma, armut, portakal, mandalina, limon, şaftali, muz ve incir gibi meyvelerin her biri bir porsiyona denk gelirken, 12 adet çilek, 4-5 adet erik, 5-6 adet yeni dünya, 8 adet dut, 15 adet üzüm, 3 adet kayısı, 1 adet kivi ayrı ayrı bir porsiyonu ifade etmektedir. Bunun yanı sıra, karpuz, kavun, ananas gibi meyveler de 1 dilim bir porsiyon için yeterli olacaktır. Meyveleri sayarak yemek, her zaman pratik bir yol olmayabilir. Bundan dolayı, genel olarak tüketeceğiniz meyvelerin avuç içinizi aşmamasına önem vermelisiniz.

Doğal Meyve Tüketmek Önemli!

Meyve tüketiminde porsiyon kadar önem vermeniz gereken diğer bir konu ise meyvenin doğal ve taze olmasıdır. Dalından yeni koparılmış en taze ve lezzetli meyvelere Gurmeninsepeti.com adresinden kolaylıkla ulaşabilir, pek çok çeşitten oluşan doğal meyvelerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Etiketler: Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı?
Ağustos 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR