Muzlu ve Hindistan Cevizi Unlu Kurabiye

Muzlu ve Hindistan Cevizi Unlu Kurabiye
Muzlu ve Hindistan Cevizi Unlu Kurabiye

 

Oldukça pratik hazırlanabilecek, hafif ve tatlı isteğini kesecek sağlıklı bir ara öğün alternatifi arıyorsan muzlu ve hindistan cevizli kurabiyeyi mutlaka denemelisin. Üstelik tanesi sadece ~50 kcal.

 

Hadi nasıl yapıldığına geçelim;

İki adet muzu çatal veya mixer yardımıyla eziyoruz ve içine 100 gram hindistan cevizi tozu veya hindistan cevizi unu ekleyerek karıştırıyoruz. Karışımımızı elinizle minik toplar haline getirerek yağlı kağıdın üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonar dilerseniz üzerine eritilmiş bitter çikolata ekleyerek kurabiyenizi daha da tatlı hale getirebilirsiniz.
 
Malzeme Listesi:
-2 Muz
-100 g Hindistan Cevizi Tozu veya Hindistan Cevizi Unu 

 

Unutmayın, gurmeninsepeti.com üzerinden online meyve siparişi verebilir, evinizde gerekli bütün market alışverişinizi dışarı çıkmadan ve eve taşıma zahmetinde bulunmadan kapınızda temin edebilirsiniz. En sağlıklı ve en lezzetli tarifler ve Gurme diyetisyenimiz Eda Kayacık’tan tüyolar için takipte kal, kaçırma! Bu leziz tariflerle evinizin gurme şefi ve sağlık bekçisi siz olacaksınız.

Afiyet olsun J

 

Etiketler: muz, hindistan cevizi, hindistan cevizi unu, muzlu kurabiye, hindistan cevizli kurabiye, hindistan cevizi unlu kurabiye, kurabiye, Muzlu ve Hindistan Cevizi Unlu Kurabiye
Kasım 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR