Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Hazırlaması yalnızca 15 dakika ve pişmesi 25 dakika süren vitamin deposu bu 4 kişilik Zeytinyağlı Pırasa tarifine bayılacak, buzdolabınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Hem lezzetli hem de bir o kadar sağlıklı olan bu yemeği ister meze olarak ara öğünlerinizde, isterseniz de ana yemek olarak tüketebilirsiniz. Hadi gerekli malzemelere ve önemli püf noktalarına beraber bakalım,

 

Mazlemeler:

 

Hazırlanışı:

 

  • Pırasaları yıkayın ve verevli olarak doğrayın. Havuçları da yıkayıp kabuklarını soydurak doğrayın.

  • Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, önce havucu 3-4 dakika kadar, ardından da pırasayı 2-3 dakika kadar soteleyin. 

  • Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.

  • Ardından su, limon suyu ve portakal suyunu üzerine ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Piştikten sonra tuzunu ekleyin.

 

Püf Noktası:

Bu tarifin püf noktası içerisine eklenen portakal suyu. Portakal ne kadar taze ve tatlı olursa aroması o kadar pırasaya geçer. Tadını ve kokusunu güzelleştirmek için yemek pişerken üzerine limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz. 

 

 

Sağlıklı bir lezzet olan, Zeytinyağlı Pırasa için gerekli olan bütün malzemelere bir arada ulaşmak için Gurmeninsepeti.com'dan online sipariş oluşturabilirsiniz. Gurmenin Sepeti'nden sipariş vereceğiniz Pirinç gibi organik ürünler ile vitamin dolusu bu tarifinizi daha da sağlıklı hale getirebilir; Mikro Pırasa filizi, Mikro Alfa Alfa ve Mikro Mor Lahana gibi Mikro Yeşillikler ile tabağınızın aromasına aroma katarken içerdiği vitamin ve mineral miktarını da yaklaşık 9 kat arttırabilirsiniz! 

 

Sipariş vereceğiniz taze meyve, sebze ve yeşillik gibi gıda ürünleri Antifog Yaşatan Poşet içerişinde teslim dilmekte ve böylelikle en taze ve sağlıklı iyi tarım ürünü olan meyvesebze ve yeşillikleri dolabınızda tazeliği bozulmadan daha üzün süre saklayabilirsiniz.  

 

Afiyet Olsun, Sağlıkla Kalın!

 

 

 

Etiketler: Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR