Eşsiz Bir Yaz Akşamı Yemeği Yapmaya Ne Dersiniz?

Eşsiz Bir Yaz Akşamı Yemeği Yapmaya Ne Dersiniz?

Yaz Sebzelerinin Hafifliğini Hissedin!

Yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri, eşşiz sebze yemekleridir. Doğal zeytinyağıyla hazırlanmış, hafif Sebze Yemekleri ile yaz akşamlarınızı çok daha kaliteli kılabilir, çok daha sağlıklı bir yaz dönemi geçirebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte, keyifli bir bir yaz akşamında, sofranızı harika bir enginar dolması veya kabak mücver ile taçlandırabilir, kuşkonmaz ve semizotu ile damaklarınızdan silinmeyecek bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. 

Yaz Akşamı Yemeğinizi gelin, hep birlikte hazırlayalım...

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Yaz aylarında sıklıkla tercih edeceğiniz enginarı, zeytinyağının eşsiz aroması ve garnitürler ile bir araya getirerek unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte, damak zevkinize hitap etme konusunda bir hayli iddia olan Enginar Dolması Tarifi...

Malzemeler:

  • 6 adet Gurmenin Sepeti Enginar
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 6 yemek kaşığı taze bezelye
  • 1 su bardağı Gurmenin Sepeti Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

Temizlediğiniz enginarları kararmaması için yarım limonlu suda bekletin.

Taze bezelyelerinizi yumuşaması için 5-7 dakika haşlayıp suyunu süzün. Ardından soğan, havuç ve patateslerinizi küp küp doğrayarak bir kenarda hazır halde bekletin. Yarım bardak zeytinyağının içerisinde önceden doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.

Bir tencerenin içerisine enginarları sırayla dizin ve soğan, havuç, patates ve bezelyeyi enginarlara eşit bir şekilde paylaştırın. Enginarların üzerine kalan yarım bardak zeytiyağı, limonu, tuz ve şekeri ekleyin. Kenarından ekleyeceğiniz sıcak su ile enginarlarınızı yumuşayana kadar pişirin. Pişen enginarları soğuduktan sonra servis tabağına alarak dereotu ile süsleyin. Servise hazır olan zeytinyağlı enginar dolmasını afiyetle yiyebilirsiniz.

Semizotu Salatası

Hafif bir akşam yemeği hazırlıyorsanız, bu sofrada mutlaka semizotu salatasına yer açmalısınız. Birçok farklı yemek ile harika bir uyum yakalayan semizotu salatası hazırlamak ise oldukça pratik...

Malzemeler:

Yapılışı:

Özenle yıkadığınız semizotlarını çok büyük olmayacak şekilde doğrayın. Geniş bir kabın içerisine doğradığınız semizotlarını koyun ve üzerine yoğurdu, tuzu ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Servis tabağına aldığınız Semizotu Salatasını pul biber ile süsleyerek servise hazır hale getirebilir, afiyetle tüketebilirsiniz.

Sebzelerin En Doğal ve Taze Hali...

Lezzetli bir sebze yemeğinin püf noktası, taze ve Doğal Sebzeler kullanmaktır. Gurmenin Sepeti, dalından yeni koparılmış en taze ve doğal sebzeler ile sizlere benzersiz bir yemek deneyimi sunuyor. Nefis sebze yemekleri için aradığınız her şey Gurmeninsepeti.com adresinde sizleri bekliyor.

Etiketler: Eşsiz Bir Yaz Akşamı Yemeği Yapmaya Ne Dersiniz?
Ağustos 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR